Ingenieursplatform gebouwtechnieken
 
Logo_THERMIEK_onderschrift_staand_wit.png
 
 

Duurzame gebouwinstallaties
Maximale energie-efficiëntie
Maximale hernieuwbare energie

 
 
Coverbeeld_Thermiek_ben-koorengevel_banner.jpg
 

Wat wij doen

Thermiek is een ingenieursplatform met focus op energie-efficiënte gebouwtechnieken en hernieuwbare warmte, koude en elektriciteit.  Vanuit onze verschillende specialisaties zorgen we voor ontwerp, optimalisatie, realisatie en exploitatie van installaties voor verwarming, koeling en ventilatie.

Warmtepompen - individueel of collectief via een warmtenet - vormen vaak het hart van onze installaties.  Zonneboilers, biomassaketels, gasketels, WKK, PV-panelen, thermische en elektrische opslag kunnen aanvullend zijn of als alternatief systeem dienen.

DESIGN

Advies, studie en optimalisatie voor installaties in nieuwbouw en renovatie.

DESIGN & BUILD

Ontwerp en integratie van duurzame thermische productie en distributie.

 
 
icoon_thermiek.png

Onze visie

Tegen 2050 moet onze samenleving zo goed als CO2-emissievrij zijn. Door energie-efficiëntie met hernieuwbare energie te combineren, kunnen we dit realiseren.

Warmte en koude vertegenwoordigen iets meer dan de helft van ons primair energiegebruik. De helft van de warmte- en koudevraag zit op relatief lage temperatuur voor verwarming en op relatief hoge temperatuur voor koeling. Hier zit dus nog een enorm potentieel voor hernieuwbare energie. Thermiek wil hiertoe bijdragen door het minimaliseren van de energievraag en het maximaliseren van hernieuwbare warmte, koude en elektriciteit.

Kleurvlak_THERMIEK_blauw-1.jpg
 
 

onze missie

 Thermiek wil de impact van gebouwtechnieken op onze directe en globale omgeving minimaliseren, door energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te maximaliseren.

 
 
 

Wij bieden

Ontwerp van energie-efficiënte gebouwinstallaties met hernieuwbare warmte, koude en elektriciteit van concept tot optimalisatie bij zowel nieuwbouw als renovatie.

ThermiekProces_wit.png
 
Kleurvlak_THERMIEK_blauw-2.jpg
 

Wie zijn wij?

De kiemen van Thermiek zijn gelegd in 1999.  Als pas afgestudeerden leerden we elkaar én de wereld van warmtepompen en zonneboilers kennen in onderzoeksprojecten van het De Nayer Instituut.  Onze wegen gingen uiteen, richting praktijk en richting onderzoek, maar liepen altijd parallel.  In 2017 kwamen ze terug samen in een koffiebar van Brussel-Noord.

 
fotoKurtVerySmallSize.png

Kurt steendam

Gedetailleerd technisch HVAC-ontwerp en -projectbeheer

20 jaar ervaring in onderzoek, praktijk,
projectbeheer en -management.

fotoMaartenVerySmallSize.png

maarten sourbron

Simulatie en ontwerp HVAC-technieken

19 jaar ervaring in theoretisch onderzoek,
onderwijs & onderzoeksprojecten